Visie

Op de ds. Jonkersschool geven we modern onderwijs. We willen de kinderen van alles leren om zich voor te bereiden op de samenleving. Natuurlijk werken we met moderne en vaak de nieuwste methodes voor de kernvakken  rekenen, taal en wereldverkenning. Lezen is hierbij een van onze speerpunten. Hiervoor zijn wij een samenwerking met de bibliotheek in Zevenaar aangegaan en heeft de ds. Jonkersschool een zeer goede  schoolbibliotheek. Ons motto is "door lezen beter in taal". Wij ervaren dat veel lezen de woordenschat vergroot. Dus leesbeleving en boekpromotie nemen een belangrijke plaats in bij ons op school.
Wij  vinden het ook belangrijk om kinderen al vroeg met een vreemde taal in aanraking te brengen en werken we toe naar Engels van groep 1 tot en met groep 8.

Op de ds. Jonkersschool vinden we digitaal onderwijs een belangrijke toevoeging op de reguliere lessen. Daarom werken de kinderen in de groepen 4 tot en met 8 met hun persoonlijke tablet die de school ter beschikking stelt. De kinderen hebben op school dus altijd hun eigen tablet bij de hand.
Dit geeft ons de mogelijkheid om gepersonaliseerd te werken. Kinderen werken op hun eigen niveau en krijgen opdrachten die bij hun eigen leerniveau aansluiten.

Op de ds. Jonkersschool willen we kinderen dus op veel verschillende gebieden laten leren en "leren leren" We maken gebruik van hun nieuwsgierigheid, en betrekken kinderen  bij hun eigen leerontwikkeling om zo  hun betrokken en ondernemende houding te stimuleren.